Over alles wat de nieuwe tekstschrijver bezighoudt

De tekstschrijver en SEO

In een website draait het steeds meer om zien en gezien worden. De experts hebben daar de term SEO – Search Engine Optimalization – aan opgehangen. Het optimaliseren van de website voor de zoekmachine is de achterliggende gedachte.

Factoren
Succes in de zoekmachines is afhankelijk van een groot aantal factoren. We baseren ons steeds meer op zoekmachine Google, die de meeste factoren verzwijgt. Het gaat om honderden factoren die bijdragen aan succes. De belangrijkste ervan zijn backlinks, PageRank en unieke content. Maar ook veel andere factoren spelen een belangrijke rol.

Links
Door effectief aan linkbuilding te doen kun je zelf bijdragen aan het succes van je website binnen de zoekmachines. Je kunt je links plaatsen op de bekende startpagina’s, maar ook kun je een mail sturen naar websites met het verzoek een link te ruilen. Hoe meer links er naar jouw website verwijzen, hoe groter de kans dat je sneller gezien wordt door de zoekmachines.

PageRank, de waarde van je website
Google heeft PageRank ontworpen om een waarde toe te kennen aan websites. Daarbij wordt naar factoren gekeken die bij kunnen dragen aan het succes van een website. Hoe meer links, artikelen en reacties je op een website hebt, hoe hoger de PageRank.

Werken aan SEO
Je hebt kunnen lezen dat het van belang is om aan je SEO te werken, wanneer je hoog in de zoekmachines wil eindigen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar je kunt het ook uitbesteden. Het voordeel van een professional is dat deze al een netwerk heeft en exact weet wat er moet gebeuren. Ook al zal het wat geld kosten, in de toekomst levert het je waarschijnlijk veel meer op.