Over alles wat de nieuwe tekstschrijver bezighoudt

Content is nog steeds king!

Waarom content king is? Bekijk een aantal websites en je komt tot de conclusie dat ze, vrijwel allemaal, voornamelijk uit teksten bestaan. Deze teksten houden de websites bij elkaar en zorgen dat ze opvallen voor zoekmachines.

Content
Webcontent – afgekort als content – vormt dus de belangrijke basis van een website. Zonder webcontent heeft een website voor zoekmachines weinig inhoud. Het is dus zaak om aan goede webcontent te komen. Maar hoe doe je dat?

Zelf doen
Je kunt zelf de teksten voor je website schrijven. Zeker wanneer je het leuk vindt om met woorden in de weer te zijn, kun je succesvol zijn in het schrijven van webcontent. Houd hierbij rekening met de regels die er zijn, zoals relevante zoekwoorden en de wijze waarop zoekmachines een tekst lezen.

Laten schrijven
Ook kun je ervoor kiezen om een webschrijver in te schakelen. Een webschrijver is het gewend om voor het web te schrijven. Vaak wordt de webschrijver ook SEO-schrijver, of SEO-copywriter, genoemd, omdat hij precies weet waar een goede webtekst aan moet voldoen om in de smaak te vallen bij zoekmachines. Webschrijvers heb je in allerlei soorten en maten en ook de tarieven lopen vaak uiteen.

Behoud je positie
Eenmaal op de eerste pagina’s van zoekmachines ben je er nog niet. Je zult ervoor moeten zorgen dat je je positie behoudt! Dat betekent dat je zult moeten concurreren. Zorg voor goede teksten, die relevant zijn voor wat je bezoekers zoeken. Laat de teksten desnoods schrijven door een webschrijver, ook al kost dit wat meer. Als je eenmaal succesvol bent maakt dat ook niet zoveel meer uit.