Over alles wat de nieuwe tekstschrijver bezighoudt

Hoe word je tekstschrijver?

Steeds meer mensen kiezen er voor om te gaan werken als tekstschrijver. Door de komst van het internet en de online marketing, is er continu behoefte aan unieke webteksten. Er is dus genoeg werk voor tekstschrijvers. In dit artikel zullen we je inlichten over het beroep van tekstschrijver en hoe je het zelf kunt worden.

Tekstschrijver versus tekstschrijver
Er is een verschil tussen de tekstschrijvers die voor het internet opereerden en de tekstschrijvers die nu opereren. Voor de komst van het internet moesten er voornamelijk teksten geschreven worden voor folders en bedrijfsbrochures. Tegenwoordig worden de meeste teksten geschreven voor op websites en internet. Een belangrijk verschil, zeker omdat er tegenwoordig grote waarde wordt gehecht aan vindbaarheid in zoekmachines. De tekstschrijver van nu moet dus, behalve kennis van de te schrijven zaken in het algemeen, ook kennis hebben van het internet en online marketing.

Kan iedereen tekstschrijver worden?
Het antwoord is ‘ja’. Iedereen die een beetje goed kan schrijven, mag zichzelf tekstschrijver noemen. Een registratie bij de Kamer van Koophandel is zo binnen en ook een BTW-nummer kan in no time zijn geregeld. Als een opdracht binnen is, kan de tekstschrijver aan het werk. Toch is er in Nederland een groot verschil tussen het niveau van tekstschrijver. Zo zijn veel van de tekstschrijvers vooral actief in hun vrije tijd en oefenen ze een ander beroep uit. Op zich is dat niet erg, al geldt over het algemeen dat de professionals meer moeite zullen doen om succesvol te zijn. Hun carrière – en daarmee hun inkomen – hangt volledig af van hun schrijfvaardigheid.

Tekstschrijver cursus
Er zijn veel cursussen die tekstschrijvers kunnen helpen bij het opdoen van kennis. Zo kun je denken aan de brede cursus ‘creatief schrijven’ waarbij stil wordt gestaan bij diverse speerpunten binnen het schrijversvak. Voor wie zich liever verder specialiseert zijn er dan ook nog de cursussen zakelijk schrijven, columns schrijven en schrijven voor het internet. Een cursus hoeft niet per definitie bij een instelling gevolgd te worden. Je kunt er ook voor kiezen om een thuiscursus te doen, of gewoon een boek te lezen.

Meer over tekstschrijvers
Via dit artikel hebben we je geïnformeerd over het beroep van tekstschrijver. Wil je meer weten? Dan adviseren we je contact op te nemen met professionele tekstschrijvers, waarvan je er via de zoekmachines genoeg zult vinden. Een aanrader is deze tekstschrijver, die via zijn blog zijn lezers op de hoogte houdt van zijn bezigheden.