Over alles wat de nieuwe tekstschrijver bezighoudt

Creatief schrijven

Je schrijft niet zomaar een tekst voor op je website. Vaak heb je een doel. Bijvoorbeeld mensen overhalen om je diensten of producten af te nemen. Een webtekst moet je lezers dus vooral overtuigen. Maar behalve dat zul je er ook voor moeten zorgen dat men je artikel of tekst graag leest.

Overtuigen
Het is tegenwoordig niet makkelijk om mensen te overtuigen. Zeker op het web niet. De concurrentie is nu eenmaal erg groot. Toch heb je met een scherpe pen al een heel sterk wapen. Overtuigen kan namelijk op verschillende manieren en dus ook heel subtiel. Schrijf over een onderwerp met zoveel enthousiasme, dat de lezer er net zo enthousiast over wordt.

Stijl
Bij het schrijven van een goede en leuk artikel is stijl heel belangrijk. Zonder stijl ben je nergens, want een tekst die continu vastloopt, herhaalt of woorden gebruikt die buiten de context vallen, vermaakt niet. Zo’n tekst wordt eerder als storend ervaren en zal daarom meer kwaad dan goed doen voor je website. Een goede stijl zul je jezelf aan moeten meten door veel te lezen, te zoeken en te proberen.

Voorbereiding
Zoals met alles is het ook bij schrijven van groot belang dat je voorbereid bent. Zorg dat je, voordat je aan je artikel begint, weet waarover je wilt schrijven, wat je wil dat je lezers doen, welk gevoel je ze mee wil geven en welke stijl je gaat hanteren. Wees vervolgens kritisch naar je creaties. Keur niet alles zomaar goed, maar vraag jezelf af wat de meest kritische lezer van het land van jouw tekst zou zeggen. Met die antwoorden kun je heel veel.

Schrijver
Het schrijven van een artikel of tekst, hoe kort die ook mag zijn, is een lang en ingewikkeld proces. Het kan zijn dat je er tijd en zin in hebt om dit zelf te leren, maar het kan ook zijn dat je daar te druk voor bent of gewoon geen zin in hebt. In dat geval kun je er ook voor kiezen om een schrijver in te schakelen. Voor het artikel zal het beter zijn dat iemand er met enthousiasme aan werkt, dan dat iemand zich er snel en onzorgvuldig van heeft afgemaakt.